Vackra skåp

Det finns ett stort utbud av skåp för ditt hem och och kan därför vara svårt att välja vilket man ska köpa. Här ger vi lite inspiration på olika stilar.

Börja med att fundera ut vad du behöver för slags förvaring. Behöver du skapa förvaringsplats för till exempel kläder, ska det då finnas möjlighet att hänga upp kläderna eller vill du hellre ha lådförvaring eller både och. Tag sedan mått på område där du ska placera din förvaringsmöbel, skriv ned bredd, höjd och djup. Sen är det dags att börja göra research efter vilken stil på skåp du vill ha. Det finns ett stort utbud av skåp som till exempel garderob, klädskåp, byrå, skåpbyrå och vitrinskåp.

Träskåp

När det gäller skåp för hemmet finns det en mängd olika alternativ. Till att börja med kan du välja mellan traditionella träskåp som finns i en mängd olika stilar och ytbehandlingar. Dessa typer av skåp har ofta dörrar med upphöjda paneler med intrikata detaljer samt lådor och hyllor för ytterligare förvaring. De finns i både modern och klassisk design för att passa till vilken inredning som helst.

Metallskåp

Om du letar efter något mer modernt är metallskåp ett utmärkt val. De finns i en rad olika storlekar och stilar, från enkel krom till mer genomarbetade modeller i rostfritt stål med elegant design. De brukar också vara lätta att rengöra tack vare sina hållbara ytor, vilket gör dem idealiska för upptagna hushåll.

Vitrinskåp

Skåp med glasfronter erbjuder det perfekta sättet att visa upp dina favoritföremål samtidigt som du har förvaringsutrymme bakom dem. Beroende på vilket material du väljer kan dessa typer av skåp ge ett elegant eller roligt utseende. Klart glas låter föremålen synas medan frostat glas ger lite mer avskildhet samtidigt som det fortfarande går att se vad som finns inuti.

Väggmonterade skåp

För mindre utrymmen eller hem som kräver mindre förvaringsutrymme kan väggmonterade skåp vara rätt väg att gå. Dessa skåpstyper kan omfatta öppna hyllor eller skåp med lådor eller dörrar som stängs in mot väggen när de inte används. Väggmonterade system utnyttjar också vertikalt utrymme i stället för att ta upp golvyta, vilket är mycket fördelaktigt för trånga utrymmen som badrum eller garderober.

Skandinavisk

Lantlig

Rustik vintage

Industri

Minimalistisk

"Shabby chic"

Romantisk

"Loft style".

Hitta din stil

Oavsett vilken typ av skåp du väljer för ditt hem är det viktigt att se till att det passar in i din inredning och erbjuder tillräckligt med förvaringsutrymme för alla dina behov utan att ta upp för mycket utrymme totalt sett. Med så många alternativ finns det ingen tvekan om att du kommer att hitta något perfekt, oavsett om det är traditionella träskåp, moderna metallvarianter eller eleganta glasfronter!