Därför ska du alltid köpa äkta smycken

När det är dags att köpa nya smycken finns det mycket att tänka på. Utbudet är enormt och det finns smycken i alla prisklasser. Valet av smycke beror bland annat på preferenser och budget. Även om du har en relativt liten budget bör du alltid köpa äkta smycken eftersom det är bättre både för huden och miljön. Här kan du läsa mer om fördelarna med äkta smycken.

Utbudet av smycken består av allt från plast och billiga metaller till äkta guld och ädelstenar. Det kan vara lockande att köpa ringar, örhängen och halsband för någon hundralapp istället för de lite dyrare smyckena som tillverkas av äkta guld och silver. Oäkta smycken kan dock leda till hudutslag och allergier samtidigt som att det är sämre för miljön. Satsa på kvalitet istället för kvantitet.

Köp smycken som håller hela livet

Ett smycke som är tillverkat av äkta guld, vitguld och silver har längre hållbarhet än smycken av andra metaller. Om du ska köpa smycken som du vill ska hålla hela livet, exempelvis förlovningsring eller vigselring, bör du alltid satsa på kvalitet. Många väljer en klassisk diamantring med en eller flera diamanter som förlovningsring. Hos Efva Attling hittar du ett brett sortiment av diamantringar som passar till förlovning och vigsel såväl som till andra tillfällen. En diamantring är en smyckesinvestering som du har glädje av för resten av livet. Du kan spana in diamantringarna här på Efva Attlings hemsida. Där hittar du diamantringar i 18 karat guld eller vitguld. Smyckena är garanterat konfliktfria och av kvaliteten Top Wesselton vilket är den renaste och klaraste kvaliteten. Efva Attlings design är både tidlös, exklusiv och trendig. Alla smycken är äkta 18 karat guld och 18 karat vitguld. Du kan välja mellan hel – och halvalliansringar eller solitärringar.

Hur vet du om ett smycke är äkta?

Ett äkta smycke är tillverkat av ädelmetall eller ädelstenar. Du vet om ett smycke är äkta genom kontrollstämpeln på smycken. Kontrollstämpeln är en markering som finns på ett dolt ställe, exempelvis insidan av ringen. Stämpeln är ett bevis på att smyckets legering uppfyller de krav som finns för att klassas som äkta. Stämpeln för de olika ädelmetallerna ser olika ut. Äkta guld har en kattfot som kontrollstämpel. Utöver stämpeln finns det många andra sätt att kontrollera om ett smycke är äkta eller inte. Exempel på ädelmetaller är bland annat:

  • Guld
  • Silver
  • Vitguld
  • Platina
  • Palladium

Bättre för huden

Det finns många fördelar med att välja äkta smycken. Oäkta smycken har ingen kvalitetsstämpel och uppfyller därför inte vissa krav. Det innebär också att oäkta smycken, exempelvis bijouterier från klädkedjorna, kan innehålla farliga ämnen som kan irritera huden. Oäkta smycken kan innehålla nickel vilket kan orsaka nickelallergi som ger röda kliande utslag och svullnad på huden. Äkta smycken innehåller inte nickel eller andra ämnen som irriterar huden.

Minska slit och släng

Äkta smycken är dyrare, men håller längre. Att köpa färre men bättre smycken är bättre både för plånboken och miljön. Dagens slit-och-släng-samhälle är en stor miljöbov och därför är det viktigt att öka livslängden på dina saker, även smycken.