Trendigaste plaggen i sommar

Inför sommarens varma dagar är det dags att uppdatera garderoben. Läs vidare för att få reda på årets trender och smarta tips när du väljer sommarkläder.

Sommaren är en tid för avkoppling, soliga dagar och långa ljusa kvällar. Det är också tiden då vi vill känna oss extra fina och bekväma i våra klädval. Årets sommarmode bjuder på både färgsprakande mönster och minimalistiska snitt, vilket gör det lätt att hitta något som passar just din stil. När du shoppar kläder inför sommaren finns det dock några saker du bör ha i åtanke för att göra hållbara och stilmedvetna val.

Trender att hålla ögonen på

En kvinna som står på en sandstrand i en vacker sommarkjolDetta år ser vi en stark trend mot mer hållbara och miljövänliga materialval. Linne, ekologisk bomull och återvunnet material dominerar kollektionerna, vilket inte bara är bra för planeten utan också ger plagg med hög andningsförmåga och komfort. Ett annat inslag i årets mode är de livfulla färgerna och djärva mönstren – perfekt för att spegla sommarens energi.

Ett måste i sommargarderoben är kjolar – de erbjuder både komfort och stil under varma dagar. För den som letar efter snygga kjolar finns ett brett utbud att utforska, från luftiga maxikjolar till kortare A-linjeformade modeller.

Hur man shoppar smart

När man väljer ut sina sommarkläder är det viktigt att tänka på både funktion och form. Kläder ska inte bara vara snygga utan även praktiska för säsongens aktiviteter. Satsa på kvalitet framför kvantitet; välj plagg som kan kombineras på flera olika sätt och håller över tid.

Förutom detta bör man överväga hur kläderna har producerats. Allt fler märken anammar etiska produktionsmetoder, så genom att stödja dessa bidrar du till en mer hållbar modeindustri.

En annan aspekt av smart shopping är att investera i tidlösa basplagg som enkelt kan matchas med mer trendiga accessoarer eller detaljer – detta skapar en flexibel garderob där gamla favoriter får nytt liv år efter år.

För ytterligare inspiration om hur man kan kombinera funktion med stil denna säsong, ta del av råd från Sveriges ledande modeexperter via Svensk Damtidningens modesida. Här finner du allt från stylingtips till de senaste trenderna inom svensk design.

Sommarmodet 2023 erbjuder en härlig mix av färger, mönster och miljömedvetna materialval. Genom att följa dessa trender samtidigt som du tänker på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet när du shoppar, kan du skapa en garderob som inte bara får dig att se bra ut utan också känna dig bra – både nuvarande säsong och i framtiden.