Satsa på trendig inredning 2023

Det nya året bjuder på nya trender inom inredning där det nu går att se mer retrotendenser, minimalistiska färgpaletter och grön inredning med mycket växter. Redan förra året påbörjades trenden med böljande, mjuka och organiska former vilket fortsätter att inspirera oss även detta år. Inredning från sjuttio- och åttiotalet är också trendigt där modiga färgkombinationer ger en vibrerande och personlig stil.

För att skapa en inredning du trivs med köp gardiner som ramar in helhetsintrycket. Gardinerna är en viktig del i inredningen och kan sätta stilen i rummet om du väljer rätt bredd, fåll och längd. Hos Nordisk Textil hittar du ett stort utbud att välja mellan med fokus på gardiner som passar den senaste inredningstrenden.

Välj bland populära inredningsstilar

Naturen och havet inspirerar detta år och du kan gärna inreda med mönster som drar tankarna åt det hållet. Kombinera med guld eller brandgult och vackra lampor. En annan trend är inredning från världens historia där du kan hämta idéer från de kinesiska dynastierna eller Egyptens anrika kultur. Ursprungliga material som keramik, trä och marmor är tidlösa och lika aktuella nu som då.

När det gäller färgtrender har svenskarna sedan länge haft en förkärlek för neutrala toner i vitt och beige. Detta år finns fortfarande en tydlig fascination för tidlöst vitt, men det börjar nu också ske ett utforskande av sockersöta pasteller och uppfriskande hybridfärger. Du kan nu välja mellan flera trender, som:

  • En varm palett
  • Gulgröna hybridfärger
  • Röda färgklickar

För att skapa värme i ditt hem kan du använda dig av murriga toner i brunt och orange. En varm tonpalett kan upplevas som övermäktig, men varma toner behöver inte alltid betyda endast mörka nyanser. Detta år ses en tydlig färgtrend där bärnsten blommar upp, kombinerat med mer brända orangea toner.

Ljusa toner i gult och grönt kan fungera som en snygg motpol mot de varma nyanserna. Allra mest i ropet är den piggelingulgröna hybridfärgen. Här finns många ljusgula och limegröna alternativ att välja mellan. Även rött blir allt mer populärt, där du kan använda röda klickar för att förstärka en redan varm atmosfär. Rött börjar segla upp som nyckelfärgen i hemmet år 2023.

Stilrent och trendigt

Även om du vill hålla dig till de senaste trenderna kan du också vilja ha en mer stilren atmosfär hemma. De nya trenderna går bra att kombinera med mer rena linjer där du har fritt val i vilken inredningsstil du väljer. Den naturliga färgpaletten som är en stark trend i år passar bra ihop med enkla och rena linjer på möbler och övrig inredning. Om du känner att det blir för mycket färger kan du kombinera dem med beige, en färg som nu efterfrågas mycket i svenska hem. Det är en neutral färg som enkelt kan kombineras med många andra kulörer.

En skandinavisk stilren inredning kännetecknas av enkel, ljus och minimalistisk stil. Med luftiga och ljusa rum och ett måttligt antal prylar samt naturliga materialval i trä och sten är det enkelt att skapa en lugn miljö att vistas i. Stilrenhet är ofta förknippad med hållbarhet, vilket också är en trend som är rätt i tiden.