Så inreder du hemmets rum trendigt 2023

Glas i olika former, runda möbler och växter är några trender 2023. Om du vill skapa trendiga rum ska du verkligen satsa på att skapa karaktär och personlighet. Välj även inredning som ger en härlig dynamik och som knyter ihop alla delar i rummet. Låt dina rum i hemmet berätta olika historier.

Inredningstrenderna som kommer varje år speglar för det mesta omvärlden. Vilka behov som finns när det kommer till inredning förändras ständig. Sedan en tid tillbaka har hemmets betydelse ökat. Många vill ha ett hem där återhämtning och kontemplation är i fokus. Detta syns inte minst i trenderna för 2023. Både färgerna och materialen pekar på ett behov av en ombonad och varm inredning. Något som gör ett hem ombonat är gardiner av olika slag. Dem kan du välja i årets trendfärger och material.

Häng gardinerna rätt

Att hänga gardiner är en slags konst och om du gör det på rätt sätt kan dem mjuka upp rummet och maxa helhetsintrycket av inredningen. Välj gardiner efter den stilen du vill ha i rummet. Tänk på att varken hänga gardinerna för lågt eller beställa fel mått.

Trendfärger 2023

När det kommer till årets trendfärger är det allt från sockersöta pasteller till uppfriskande hybridfärger som är aktuella. Om du vill förstärka känslan av värme i ditt hem ska du satsa på brunt och orange i murriga toner. Något annat förstärker den varma atmosfären är årets nyckelfärg rött. Blått som är väldigt rogivande eller harmoniskt vitt är också färger du kan addera till inredningen 2023.

Skapa ett personligt hem

Något som du däremot ska undvika detta år är osköna möbler som endast är fina att titta på. Skippa också inredning som är intetsägande. Låt hellre inredningen vara personlig och försök att skapa karaktär med olika inredningsföremål.