Så får du fylligare hår med PRP

PRP står för ”platelet rich plasma”, en gynnsam behandling för fylligare hår. Metoden börjar bli allt mer populär och är ett bra alternativ för den som tröttnat på ”mirakelkurer” från frisörsalonger. PRP används för att förebygga håravfall och förbättra resultatet av hårtransplantationer.

Nu kan du genomgå behandling med prp för fylligare hår och därmed slippa kirurgiska ingrepp. Vid behandlingen får du lämna blod som centrifugeras. Genom denna procedur utvinns olika hudvitaliserande ämnen som kan injiceras in i kroppens vävnader. Här påskyndas läkning och återhämtning av hårsäckar, skadade muskler, ligament, senor och leder. Behandlingen har blivit allt mer omtyckt och använd av de som vill få fylligare hår samt förbättra kroppens funktioner på andra sätt.

Motverka håravfall

Många män tappar hår på hjässan, där håravfallet kan påbörjas redan i tidig ålder. En kal fläck på huvudet kan kännas påfrestande psykiskt, och många har funderingar kring vad som går att göra åt problemet. Den så kallade vampyrmetoden eller PRP har allt mer vunnit mark under de senaste åren.

Vampyrmetoden

PRP kallas ibland för ”the vampire facelift” och har förmågan att väcka liv i äldre hud. Sveriges Radio beskriver forskning kring metoden:

”Immunologen och blodexperten Petter Höglund på Karolinska sjukhuset i Huddinge säger att även om det behövs mer forskning för att utvärdera PRP-metodens vitaliserande effekter, vet forskarna redan idag att de blodplättar som det här handlar om bär på faktorer som har uppbyggande effekter på en mängd olika ställen i kroppen.”

Gynnsamt för kroppen

PRP är en ny behandling som inte bara har kosmetiska fördelar utan kan också användas för många andra åkommor. Sabina Jacobsen som är Sveriges lagkapten i handboll hade återkommande knäproblem på grund av sin sportutövning. För att åtgärda sin åkomma åkte hon till Bukarest och genomförde en PRP-behandling.