Tips på temafest kläder

Att anordna en temafest kan vara ett spännande och roligt sätt att fira med vänner och familj. Men vad finns det för olika teman att välja på och hur kan man klä sig?

När du planerar en temafest är det första steget att bestämma vilket evenemang det ska vara. Välj tema som passar årstiden. Om det är sommar och varmt kan du ha festen utomhus. Man kan välja olika årtionden som tema, 20-tals fest med cabaret känsla, 60-tal med flower power party, 70-tals disco fest eller en glad 80-tals fest. Man kan också ha olika teman som strandtema, olika yrken, pirat eller Disney tema. 

Hawaii

Olika idéer för sommarteman kan vara Hawaii fest med temakläder som bikini med bast kjol och en krans med blommor, blommiga skjortor samt halmhatt. Man kan servera färgglada drinkar med roliga sugrör, ha dekorationer som blommor, snäckor, exotiska frukter, kokosnötter och någon uppblåsbar palm.

Winter wonderland

Om det är vintertid kan det vara kul att matcha årstiden och anordna ett stämningsfullt vinter tema. Med ett tema som Winter wonderland kan man klä ut sig som snögubbe eller isdrottning med tiara. Man kan leta efter kläder, accessoarer i silver och paljetter samt glittrigt smink.

80-talet

Om du anordnar en 80-talsfest kan du låta fantasin flöda eftersom det fanns så många trender då. Här kan man kan klä ut sig till både pudelrockare, punkare, hiphopare eller som Madonna med ballerina kjol och näthandskar. På 80-talet var det också trendigt med träningskläder i neonfärger, benvärmare och pannband. Det var också yuppienallens tid där man hade kavajer med breda axelvaddar, tights och tubsockor i pumps. Även roliga frisyrer med högvolym permanent, ”våfflat” hår, eller mullet.

Rätt klädd för partyt

Tänk på att det är roligt att ha en originell utklädnad men tänk på att välja bekväma kläder i bra material. Om du planerar att stå på dansgolvet mycket under kvällen är det bra att välja lätta tyger som chiffong och bomull som håller dig sval och luftig. Att ha smink istället för mask kan också vara en fördel eftersom det kan bli svettigt att täcka över ansiktet. En annan viktig faktor när du väljer kläder är storleken - kom ihåg att vissa stilar som vintage klänningar kan kräva ändringar, så se till att de passar perfekt innan du köper dem. På samma sätt är det viktigt att ha skor i bra skick - prova att gå en storlek större än vanligt så att dina fötter inte känner sig begränsade om du är aktiv på festen. Om du däremot kommer att sitta och prata mycket kan det vara en fördel att välja tjockare material eftersom de också håller längre och kan använda dem igen eller sälja dem efter festen.

När det kommer till temafest och utklädnad kan man vara lekfull med både kläder, smink, peruker och skor. Om man känner att man inte har hittat den perfekta klädseln kan man alltid komplettera med vintage-smycken och accessoarer för att skapa en unik stil som bidrar till en härlig feststämning.